menu Home chevron_right
Eemsdelta

Haalbaarheid Huis van Cultuur en Bestuur onderzocht

Marcel Voorthuijsen | 7 september 2023

Het college heeft besloten een haalbaarheidsonderzoek te laten uitvoeren voor de bouw van een Huis van Cultuur en Bestuur aan het Molenbergplein in Delfzijl. Het haalbaarheidsonderzoek moet duidelijk maken of het theater, de bibliotheek, het IVAK en een deel van de gemeentelijke organisatie gehuisvest kunnen worden aan het Molenbergplein in Delfzijl. Het besluit vloeit voort uit de conclusie eerder dit jaar dat het niet mogelijk is een nieuw Cultuurcluster te bouwen voor het beschikbare budget. De raad besloot in februari dat een onderzoek nodig is naar aanvullende kostendragers. RYSE Adviseurs in Vastgoed gaat het haalbaarheids-onderzoek uitvoeren.

Impuls aan centrum Delfzijl

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga hoopt op een gunstige uitkomst van het onderzoek. “De noodzaak voor het bouwen van een nieuw cultuurcluster én een herhuisvestingsopgave voor de gemeentelijke organisatie bieden de mogelijkheid om een grote impuls te geven aan het centrum van Delfzijl. Onderzocht moet worden of en op welke wijze dit realiseerbaar is.”

Breed gedragen plan

Het haalbaarheidsonderzoek moet leiden tot een plan voor het Molenbergplein dat gedragen wordt door het college, de gemeenteraad, toekomstige gebruikers en de inwoners. Tevens wordt met behulp van verschillende kostendragers de financiële haalbaarheid van het Huis van Cultuur en Bestuur aan het Molenbergplein onderzocht. Het onderzoek is naar verwachting eind dit jaar klaar.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lunchradio
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play