menu Home chevron_right
DelfsailNieuws uit de gemeente

Heel binnenkort wordt contract eerste Delfsail schip getekend.

Dirk van Nieuwpoort | 14 juni 2023

Als Jack Sparrow, de iconische hoofdrolspeler uit ‘Pirates of the Carribean,dit had geweten was hij vast niet nu al richting Delfzijl getogen. In deze humoristische video met Jack Sparrow in de hoofdrol kondigt het bestuur van de Stichting DelfSail de 7e editie van DelfSail aan. Over precies een jaar start het tweede grootste Sailevenement van Nederland in Delfzijl.

De vorige editie van DelfSail vond plaats in 2016, voorzitter en oud burgemeester van Delfzijl/Eemsdelta Gerard Beukema verwacht dat de editie 2024 de 500.000 bezoekers uit 2016 evenaart.

Op de vraag of er al een aantal schepen hebben toegezegd DelfSail aan te doen kon de voorzitter alleen maar opmerken dat er goede contacten zijn met eigenaren van private- en overheidsschepen. Er is wel een lijstje waar in elk geval heel binnenkort één naam van bekend wordt gemaakt. Ook over het randgebeuren is nog niets anders te zeggen dan dat de commissies op een mooi programma broeden maar afhankelijk zijn van de beschikbare budgetten.

DelfSail 2024 zal net als de voorgaande edities gratis toegankelijk zijn dankzij bijdragen van overheden en sponsoren. Hiermee heeft het evenement een geheel eigen karakter en staat het bekend om haar warme en informele sfeer. De haven van Delfzijl is vanwege haar ligging naast het centrum geliefd bij de bezoekende schepen .

Het succes van DelfSail wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van honderden vrijwilligers. De vrijwilligerscommissie is inmiddels aan het inventariseren wat voor vrijwilligers ze nodig denken te hebben. Kandidaat vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij het DelfSailbureau in het havenkantoor.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play