menu Home chevron_right
Eemsdelta

Helden uit de gemeente Eemsdelta in het zonnetje gezet

Marcel Voorthuijsen | 17 november 2022

Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, hebben ruim 560 volwassen mantelzorgers en 50 jonge mantelzorgers die zorgen voor iemand uit de gemeente Eemsdelta het mantelzorgcompliment op hun deurmat ontvangen. Met het mantelzorgcompliment wil de gemeente laten weten dat zij de zorg die mantelzorgers verlenen erkennen en zeer waarderen. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering aldus wethouder Meindert Joosten.

Overal in de gemeente Eemsdelta vind je onzichtbare helden, jong en oud. Zij zorgen voor een zieke partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun sociale netwerk. Die zorg is vaak onzichtbaar.  Steunpunten mantelzorg Eemsdelta vinden het belangrijk om stil te staan wat mantelzorgers allemaal doen, en erkennen dat de taken van een mantelzorger zwaar zijn.  Om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten organiseerden de steunpunten  ook dit jaar op de Dag van de Mantelzorg een gezellige dag met een gevarieerd programma.

De dag werd druk bezocht en was dan ook een groot succes! Men kon meedoen met yoga, was er volop gezelligheid aan de stamtafel met Jaap Nienhuis, werd er uitgebreid geluncht en waren er mooie prijzen te winnen tijdens de bingo met Henk de Haan.

Na afloop kregen alle aanwezigen een mooie mok mee met de boodschap “Als je zorgt voor iemand waarvan je houdt, vergeet dan niet jezelf”.

Steunpunt mantelzorg

Als mantelzorger biedt u zorg en hulp aan uw naaste met een chronische ziekte of beperking. Het langdurig en intensief zorgen voor een ander, kan zwaar zijn en tevens kan het u veel voldoening geven. Maar het kan ook vragen oproepen of zorgen en twijfels met zich meebrengen. Steunpunt mantelzorg is er voor u. Wij bieden informatie, advies, een luisterend oor en activiteiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cadanz Welzijn, tel.: 0596-7450.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play