menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Henk gaat #broezen voor de armen 

Marcel Voorthuijsen | 19 januari 2023

Henk de Haan (van #broezn) heeft op via Radio I de aftrap gedaan om zijn prachtige gele Honda 750 cc opnieuw te verloten voor de allerarmste huishoudens in de provincie Groningen.

Onlangs werd bekend dat in de Provincie Groningen de armoede het hardst is toegenomen. Dat merken de negen Voedselbanken ook! Het aantal cliënten stijgt -ook bij Voedselbank Eemsdelta- snel doordat mensen in problemen komen door de hoge energielasten en de steeds maar duurder worden de boodschappen.

Henk organiseert daarom deze actie samen met de oud-voorzitter van de De Voedselbank Stad Groningen en het distributiecentrum Ulfert Jan Molenhuis.

Zij hopen om nu een bedrag van € 20.000 binnen te halen, waarmee de Voedselbanken heel veel extra’s kunnen doen. De gehele opbrengt gaat zonder aftrek van kosten rechtstreeks naar de armen toe. Als we het streefbedrag halen dan krijgen alle gezinnen een flink stuk kaas, eieren en bak/braad vloeibaar of boter.

Henk gaat #broezen voor de armen 

Als mensen een geldbedrag van € 5 of een veelvoud hiervan storten op bankrekeningnummer van het distributiecentrum VBN, regio Groningen NL 25 RABO 0 330 2886 79 o.v.v. uw naam en telefoonnummer, dan koppelen wij aan ieder € 5 een lotnummer.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Streektoal
    20:00 - 21:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play