menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Het nieuwe boek van Willem van der Paard uit Delfzijl

Marcel Voorthuijsen | 19 juli 2023

Wij kennen vaak menselijke eigenschappen aan dieren toe: boze wolf, slimme vos, stelende ekster, enzovoort. Natuurlijk is dat niet (helemaal) waar. Hiervoor is fantasie nodig. Jongeren kunnen dat. In Kasteel als kerstcadeau – Een onmogelijk mooie vakantie’ van Willem van der Paard beleven Anna en Tessa een aantal dagen voor kerstmis allerlei ongelofelijke avonturen. Hierbij leren zij ook verschillende dieren kennen. Dit jeugdboek wordt vanaf vrijdag 21 juli uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. Kasteel als kerstcadeau, een onmogelijk mooie vakantie. De meisjes Anna en Tessa leren in de dagen voor kerstmis veel over verschillende dieren. Over een dierengemeenschap die geen stand kan houden. Voeding is daarbij een groot probleem: het niet eten van vlees drijft velen van hen tot wanhoop. De uiteindelijke ontknoping lijkt wel een paleisrevolutie. Gelukkig brengt kabouter Klaas met zijn verhaal in het verhaal de nodige rust.

Het verhaal vraagt om pakkende illustraties. Een jaargenoot van hem, Jan Huttinga, maakte schitterende tekeningen die het boek compleet maken.

Over de auteur

Willem van der Paard, geboren op 10 november 1947, bezocht de Pedagogische Academie in Appingedam. Van 1972 tot 1981 werkte hij als leraar. De eerste jaren in het basisonderwijs en vervolgens in het voortgezet onderwijs. Daar was hij leraar Nederlands en schooldecaan. Van verhalen vertellen en voorlezen kon hij genieten. Hij zei het onderwijs vaarwel en ging werken als onderwijskundig adviseur. De volgende stap bracht hem binnen de ambtelijke organisatie. Zijn voorliefde voor het onderwijs én het openbaar bestuur zijn gebleven.

Boekgegevens

Kasteel als kerstcadeau – Een onmogelijk mooie vakantie is voor € 16,99 online verkrijgbaar bij uitgeverij Boekscout en Bol.com, of te bestellen bij de boekhanden met ISBN:9789464688542.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play