menu Home chevron_right
AardbevingsproblematiekEemsdelta

Hoogste punt bouw Weemweg in Stedum

Pim Feijen | 18 april 2024

Bewoners van de Weemweg 2-22 in Stedum hebben samen met betrokken partijen NCG, woningbouwcorporatie Wierden en Borgen, VDM Woningen en de gemeente Eemsdelta op woensdag 17 april het hoogste punt van de nieuwbouw gevierd. 

Sloop/nieuwbouw

De elf woningen aan de Weemweg vallen onder de versterkingsopgave van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) in de gemeente Eemsdelta. Het gaat om particuliere woningen en huurwoningen van Wierden en Borgen. In december 2023 is de sloop/nieuwbouw van de woningen aan de Weemweg begonnen. Partijen zijn tevreden over de goede samenwerking en communicatie die voor een vlot proces zorgen.

Vlag in top

Tijdens de bijeenkomst konden de bewoners een kijkje nemen in één van de woningen. Daarna werd het hoogste punt symbolisch gevierd door gezamenlijk de Stedumer vlag en een vlag met het ontwerp van de woning in top te hijsen.

Derde kwartaal 2024 gereed

In oktober 2022 kregen de bewoners te horen over de sloop/nieuwbouw. In augustus 2023 zijn zij verhuisd naar de tijdelijke huisvesting van NCG. Vervolgens kon worden gestart met de voorbereidingen voor de sloop. De nieuwe woningen aan de Weemweg in Stedum worden in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play