menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Huldiging twee jubilarissen bij muziekvereniging “Koningin Wilhelmina”

Marcel Voorthuijsen | 8 januari 2024

Bij de traditionele nieuwjaarsvisite van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” op zondag 7 januari jl. werden door voorzitter Richard Stegmeijer twee jubilarissen in het zonnetje gezet. Jenny Speelman werd gehuldigd voor 40-jaar muzikant en Johannes Swart voor 60-jaar muzikant.

Jenny begon op 7-jarige leeftijd bij de vereniging op de dwarsfluit. Later is ze ook slagwerk gaan spelen. Thans speelt Jenny in de Malletband op de marchingbell. Ze is een actief lid en coördineert de vele activiteiten en acties van de vereniging. Ook coördineert ze de verbouwing van een nieuwe ruimte in het clubgebouw van de vereniging.

Johannes begon op 12-jarige leeftijd bij de vereniging op de klarinet. Hij is jarenlang secretaris en voorzitter van de vereniging geweest en heeft zich breed voor de vereniging ingezet. Johannes is ere-lid en speelt in het Harmonieorkest. Ook heeft Johannes tot recent de oud-papieractie van de vereniging gecoördineerd.

Voor muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” staat een boeiend jaar te wachten. Zo geeft de vereniging op zondagmiddag 14 april haar jaarconcert in de sporthal Brede School Noord en op zondagochtend 16 juni een concert in de haven van Delfzijl tijdens DelfSail 2024. Op zaterdag 19 oktober zal de vereniging, in samenwerking met Grand Cafe Het Lokaal, weer het Oktoberfest Delfzijl organiseren. De Malletband gaat op zondag 30 juni deelnemen aan de Internationale Musiktage in Rastede.
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play