menu Home chevron_right
Aardbevingsproblematiek

IMG start afhandeling schade tot 60.000 euro

Pim Feijen | 14 mei 2024

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) meldt op haar website dat vanaf 1 juli de eerste Groningers en Drenten, die eerder kozen voor ‘herstel van hun woning tot 60.000 euro’, deze keuze kunnen bevestigen. Dat kunnen zij doen door te kiezen voor herstel door een aannemer van het IMG of een eigen aannemer. Of zij kunnen alsnog kiezen voor een financiële vergoeding. De invoering van herstel van schade tot 60.000 euro gaat stapsgewijs van start. Uitgangspunt bij de nieuwe schadeafhandelingswijze is het laten herstellen van de schade.

Zelf regelen of ontzorging

Bijna 1.800 Groningers en Drenten maakten inmiddels een voorlopige keuze voor het herstel van hun woning tot 60.000 euro. De afgelopen tijd heeft het IMG hen gevraagd wat zij belangrijk vinden bij het herstel van de woning. Hieruit blijkt dat een deel van de aanvragers graag zoveel mogelijk zelf wil regelen. Anderen willen juist ontzorging. Het IMG biedt beide varianten: herstel met een zelfgekozen aannemer of via een aannemer van het IMG.

Niet zelf repareren

Inwoners kunnen niet zelf als particulier het huis herstellen en de kosten van de materialen laten betalen door het IMG. Er kan alleen worden gewerkt met professionele, zakelijke partijen, die een overeenkomst met het IMG sluiten. Door herstel via een aannemer te laten uitvoeren wordt kwalitatief goed herstel gestimuleerd, aldus het IMG.

Meer informatie is te vinden op de website van het IMG.

(Bron: IMG)

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play