menu Home chevron_right
Eemsdelta

Intocht Sinterklaas Delfzijl

Marcel Voorthuijsen | 13 november 2023

Zaterdag 18 november zullen Sinterklaas en zijn pieten weer voet aan wal zetten in de haven van Delfzijl. De boot wordt rond 13.00 uur in de Havenstad verwacht. Het wordt een gezellige intocht met muziek én dans. Zo geven Dansschool The Legacy en Twirlteam Revolution spetterende demonstraties. Nadat Sinterklaas is welkom geheten, zal de stoet vertrekken richting het centrum. In het centrum is ook de gelegenheid voor een fotomoment met de Sint en zijn pieten.

Ook dit jaar zullen de Sint en zijn pieten verblijven in het Pietenhuis van Delfzijl. Daarnaast zijn er Sinterklaasactiviteiten voor jong en oud. Voor de kinderen is er een knutselwedstrijd, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Volwassenen kunnen zich wederom vermaken met een grote woordzoeker. In het centrum en op de weekmarkt zijn diverse letters te vinden, die samen een zin vormen. Ook hiermee zijn er vele prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door de ondernemers in het centrum en de weekmarkt.

Op woensdagmiddag 22 en 29 november en zaterdagmiddag 25 november en 2 december zijn er pieten in het huis aanwezig voor een gezellig (foto)moment met de kinderen. Op deze dagen kunnen kinderen hun geknutselde schoentjes inleveren. De oplossingen van de woordzoeker kunnen worden ingeleverd in de brievenbus van het Pietenhuis. Elke woensdagmiddag is er een prijsuitreiking. Er zijn maar liefst 55 prijzen te winnen en alle kinderen die een schoentje hebben ingeleverd kunnen deze op 2 december afhalen met iets lekkers erin.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Sentimental Journey
    09:00 - 10:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play