menu Home chevron_right
Eemsdelta

Inwoners Delfzijl verdelen 1 miljoen euro bij Postcode Loterij

Dirk van Nieuwpoort | 19 augustus 2023

Voor inwoners uit Delfzijl met postcode 9934 PA (straat: Burgemeester Buiskoolplein) kan de zomer niet meer stuk. Op deze postcode is namelijk 1 miljoen euro van de Postcode Loterij gevallen. Het is de eerste keer dat er tien dagen lang iedere dag een trekking plaatsvindt waarin 1 miljoen wordt verloot.

De elf deelnemers die meespelen met de winnende postcode verdelen met elkaar 1 miljoen euro. Zij winnen bedragen van 83.333 euro tot 166.666 euro, afhankelijk van het aantal loten waarmee zij meespelen in de Postcode Loterij.
Henny speelt mee met twee loten en wint 166.666 euro. Ze reageert geëmotioneerd: “Ongelofelijk! Dit had ik nooit verwacht. Ik moet het even laten bezinken. Er gaat in ieder geval een bedrag naar mijn dochter.”
Buren Hendrika en Flip spelen mee met één lot en winnen 83.333 euro. Ze reageren enthousiast: “Wij zijn 60 jaar getrouwd dus dit bedrag komt heel goed van pas voor ons feestje!”
Ook Grietje is overrompeld: “Ik hoop de prijs te besteden aan een reis met mijn kinderen.”

Het Vergeten Kind

Dankzij de deelnemers kunnen 146 organisaties elk jaar opnieuw rekenen op financiële steun van de Postcode Loterij. Eén van die goede doelen is Het Vergeten Kind. Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Deze zomer zorgt Het Vergeten Kind dat 10.000 kinderen die het moeilijk hebben kunnen genieten van een mooie zomerervaring. Met een box gevuld met speelgoed en spellen, een dagje naar een pretpark of zelfs een weekend weg of een week vakantie. Even helemaal onbezorgd kind zijn.

Nog 7 dagen kans op 1 miljoen…

 Vanaf 16 augustus t/m 25 augustus geeft de Postcode Loterij tien dagen lang iedere dag een miljoen weg. Meespelen voor de volgende trekking kan iedere dag tot 23:59 uur. 9934 PA is de derde winnende postcode van de miljoenenprijs.
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Streektoal
    19:00 - 20:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play