menu Home chevron_right
Geen categorie

Inwoners Eemsdelta delen openhartige verhalen

Marcel Voorthuijsen | 1 mei 2023

Bedacht en uitgevoerd door tien bewoners uit Eemsdelta zijn de voorbereidingen gestart van het community-project Mijn Ding. In verschillende workshops en try-outs wordt toegewerkt aan de gelijknamige voorstelling, te zien tijdens het festival Terug naar het begin (TNHB) dat plaatsvindt van 2 t/m 4 juni. Het project is onderdeel van Mijn Thuis Mijn Verhaal, een initiatief van de gemeente Eemsdelta.

De voorstelling Mijn Ding 
Van de 94-jarige dichter Adam Voetman tot de Delfzijlster jongens Leroy en Josseline; samen met woordkunstenaar Wordbites en cellist Sebastiaan Wiering onderzoeken tien bewoners uit Eemsdelta tal van vragen over de relatie met de spullen om ons heen. Welke betekenis hebben die voor ons? Waarom geeft een kristallen muis troost? Hoe voelt hechting met een versleten bijl? Wanneer wordt wel een dingetje, echt een ding? Wat zijn de kanteldingen in je leven? En hoe is het, als je niet langer de spiegel maar de wereld wil zijn? Persoonlijke verhalen die de bewoners in allerlei vormen met het festivalpubliek van Terug naar het begin willen delen met de voorstelling Mijn Ding. Van proza, poëzie, rap, spoken word, storytelling en meer: in de kerk van Opwierde ontdekken bezoekers tijdens het festival een gevarieerd palet van klinkende verhalen met muziek!

Festival Terug naar het begin

In het eerste weekend van juni vindt in vijftien wierdendorpen binnen de gemeente Eemsdelta de 14e editie plaats van het festival Terug naar het begin. Festivalgangers kunnen per dag kiezen uit meer dan dertig optredens, waarbij bij voorkeur per fiets van voorstelling naar voorstelling gereden wordt. Naast optredens van (inter)nationale artiesten, presenteert het festival nieuw werk van jonge Noordelijke kunstenaars, worden er expedities ontwikkeld met lokale gidsen én krijgt het publiek met de nieuwe voorstelling Mijn Ding een oprecht kijkje in hoofden, harten en zielen van tien inwoners uit het festivalgebied!

Mijn Thuis Mijn Verhaal 

De gemeente Eemsdelta zet breed in op persoonlijk welbevinden en gemeenschapszin. Dit gebeurt door jong en oud te laten samenwerken aan een buurt waarin het prettig wonen is en waar men naar elkaar omkijkt. Kunst en cultuur kunnen daar iets in betekenen. Mijn Ding is een van de eerste projecten van Mijn Thuis Mijn Verhaal en laat zien dat Wordbites met een veilige sfeer en creatieve vragen ruimte kan creëren om jong en oud uit te dagen hun verhaal met elkaar te delen. En straks ook met jou als publiek van Terug naar het begin!

 

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play