menu Home chevron_right
Eemsdelta

Janny de Heer geeft een lezing over haar sociale roman Dooddoener

Marcel Voorthuijsen | 8 februari 2023

Op woensdag 15 februari om 15.00 uur geeft Janny de Heer in de bibliotheek van Delfzijl een lezing over haar boek met het thema ouderenmishandeling, iets wat één op de twintig 65-plussers overkomt.

Echt gebeurd?

De hoogbejaarde Jan slaapt nachtenlang naast zijn dode vrouw. Voor zijn eigen bestwil, vinden zijn jongste dochters, zo kan hij er aan wennen dat zijn echtgenote overleden is. Echt gebeurd? Echt gebeurd, betreurt Janny de Heer, opgegroeid in Delfzijl. „Pure ouderenmishandeling. Zijn vrouw lag niet in een kist, maar was opgebaard in hun eigen bed. En hij moest ernaast liggen. Dat is toch een vreselijke situatie? Maar het werd bijna trots door de dochters verteld.”

Ze was nauw betrokken bij de droevige gebeurtenissen rond een ouder echtpaar elders in het land. Ze schreef hierover de sociale roman ’Dooddoener – Het zal je pa maar wezen’.

Praktische informatie

Woensdag 15 februari van 15.00 tot 16.30 uur in de bibliotheek van Delfzijl. Er is ruimte voor vragen, het delen van ervaringen en tips. Een kaartje kost 3 euro, inclusief koffie of thee. Je kunt een kaartje kopen via de agenda op de website.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play