menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Jetta Post brengt met DOOK tweede Groningstalige single uit

Dirk van Nieuwpoort | 15 juli 2023

DOOK. Zo heet de nieuwe single van Jetta Post.

Niet alleen de titel is kort en krachtig, het liedje is dat ook. In 2.46 minuten neemt Post je mee op een fietstocht ‘deur dikke dook’, waarin ze aanvankelijk lijkt te verdwalen, maar uiteindelijk toch de weg weer vindt. Het vrolijk liedje met een poppie sound ligt lekker in het gehoor. ‘Het is opnieuw een uptempo nummer geworden met een vrolijk refrein. Dat was geen bewuste keuze. Dat is gewoon zo ontstaan’, aldus Post.

DOOK is geproduceerd, gemixt en gemastered bij Flex Records in Peizermade. Michel Wijninga maakte ook de videoclip. Post werkt graag met hem samen: ‘Michel staat garant voor een frisse sound en heeft goede ideeën om daar leuke beelden bij te schieten.’ Dit liedje is de opvolger van haar debuutsingle: Deur weer en wind mien stad, dat Post in 2020 opnam met De Magellan Singers.

Jetta Post schrijft en componeert Groningse liedjes en treedt inmiddels regelmatig op. Haar repertoire is 100% Gronings en bestaat uit eigen werk en omtoalde klassiekers zoals De Troebedoer en Rolien. Daarnaast zingt ze liedjes van andere hedendaagse artiesten en van Ede Staal.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=4kU5I-SmPXI

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play