menu Home chevron_right
Eemsdelta

Jeugduitwisseling naar Shunan City in de zomer 2023

Marcel Voorthuijsen | 18 januari 2023

In de zomer van 2023 (van ongeveer 29 juli t/m 7 augustus) organiseert de Stichting Stedenband Delfzijl – Shunan City een jeugduitwisseling met Shunan City in Japan. De gemeente Eemsdelta heeft sinds 1990 een stedenband met deze havenplaats in het zuiden van Japan. Vanuit deze stedenband wordt er jaarlijks een uitwisseling georganiseerd.

Na de Corona-pandemie kan de uitwisseling in de zomer van 2023 eindelijk weer plaatsvinden en is van Shunan City de uitnodiging ontvangen om met maximaal 16 jongeren een bezoek te brengen. Vanuit de gemeente Eemsdelta kan iedereen tussen de 14 en 18 jaar zich aanmelden voor deze zeer bijzondere en unieke uitwisseling.

Tijdens de uitwisseling verblijven de jongeren bij een gastgezin. Daardoor leert men in korte tijd veel over de Japanse cultuur. Tijdens het verblijf in Shunan City zullen vele bezienswaardigheden worden bezocht. Het is voor jongeren een onvergetelijke reis met vele nieuwe indrukken en nieuwe vrienden. De reis is niet gratis. De kosten voor o.a. het vliegticket komen voor eigen rekening.

Jongeren geïnteresseerd in deze uitwisseling kunnen zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot uiterlijk 3 februari a.s. via een e-mail naar info@delfzijlshunancity.nl onder vermelding van je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.  Voor degenen die zich aanmelden zal een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst worden toegestuurd.

 

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play