menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Jong talent krijgt podium in Noordelijke Kunsthof

Marcel Voorthuijsen | 19 juni 2023

Afgelopen zaterdag was de officiële opening van de expositie Een ander Beeld en Geluid van Eemsdelta, met onder andere Eemsdelta in beeld gebracht door kinderen. Een geslaagde opening met veel publiek.

Loppersum’s Harmonie gaf onder leiding van dirigent Annejet Dijkman uitvoering aan Het Geluid van Eemsdelta. Een muziekstuk speciaal gecomponeerd voor deze gemeente. Tegelijkertijd tekende een aantal jonge kunstenaars live op de muziek op een muur met behulp van overheadprojectoren. Daarna lieten jonge fotografen trots hun artistieke foto’s aan familie en vrienden zien. De afgelopen maanden zijn ze bezig geweest met de opdracht “Verandering” in hun eigen dorp.

“Burgemeester Ben Visser was aanwezig samen met zijn gezin. Hij had mooie woorden voor de kunst gemaakt door de kinderen. Maar ook voor de uitvoering van Het Geluid van Eemsdelta,” vertelt Iwan Poucki, een tevreden voorzitter van de galerie Noordelijke Kunsthof te Appingedam.
“Heel mooi zoals hier in deze galerie een welverdiend podium is gecreëerd voor jong talent uit Eemsdelta,” aldus projectleider Ada Tolboom werkzaam bij stichting IVAK.

Het komende weekend is de expositie nog te bezichtigen van vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni, van 14.00 tot 17.00 uur. Met zaterdag 24 juni weer een live-uitvoering door Loppersum’s Harmonie en kinderen die dan live gaan tekenen op de muziek. De expositie is een initiatief van stichting IVAK, die hiervoor samenwerkt met de Noordelijke Kunsthof, beeldend kunstenaar Paula Biemans en fotograaf Janna Bathoorn.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play