menu Home chevron_right
Agenda Tips

Kamerorkest van het Noorden speelt Mahler

Marcel Voorthuijsen | 7 november 2023

De Culturele Raad Middelstum houdt op vrijdag 24 november een concert ” Intieme Mahler: Symphony No. 5” uitgevoerd door het Kamerorkest van het Noorden.

Van duisternis naar licht.

Gustav Mahler’s wereldberoemde vijfde symfonie zoals die nog nooit geklonken heeft! In een nieuw arrangement van dirigent Tjeerd Barkmeijer uitgevoerd door het Kamerorkest van het Noorden. Nu te beleven in een intieme setting, dicht op de huid van de musici.

Mahler stort hij zijn hart uit in deze 5e symfonie. In het eerste deel zet hij direct de toon met een tragisch klinkende solotrompet, alsof het (nood)lot voor de deur staat. Marsachtige passages lijken de onafwendbaarheid van het leven uit te drukken, afgewisseld met zachte, bespiegelende gedeeltes. Het stormachtige tweede deel exploreert met veel tumult een angstig innerlijk conflict, waarna een opgewekte hoornsolo een keerpunt inluidt, gevolgd door dansachtige gedeelten die dan weer vrolijk, dan weer moeilijker te duiden zijn. In het wereldberoemde vierde deel ‘Adagietto’ komt de liefde Mahler (en ons) verlossen. Met veel gevoel, maar zonder opsmuk, verkennen we de intense warmte en spanning, maar ook moeilijke vragen en twijfels die werkelijke liefde oproept. Het machtige vijfde deel viert tenslotte de overwinning van liefde en licht op het donker, als vuurwerk in het universum.

Info: www.cultureleraad-middelstum.nl en www.kamerorkestvanhetnoorden.nl

 Locatie Hippolytuskerk, Concordiaplein 1 9991BB Middelstum

Aanvang:  20.15 uur
Entree: Entree: € 22,50 (standaard) / € 15,- (t.m. 29 jaar)
Kaarten bestellen via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/scrmmahler

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play