menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Kandidaten gezocht voor De Pelikaan

Marcel Voorthuijsen | 5 december 2023

Wie zijn de opvolgers van Cody Rozema, Kenna Kupers-Kraai en de vrijwilligersgroep van Bie Daip? Zij wonnen afgelopen de allereerste beeldjes van De Pelikaan, de prijs voor vrijwilligers in Appingedam.

De Pelikaan is een prijs voor vrijwilligers uit Appingedam die zich bovenmatig verdienstelijk hebben gemaakt. Genoemde prijswinnaars ontvingen hun prijs over het jaar 2022 en aangezien het jaar 2023 op het eind loopt, worden er nieuwe kandidaten gezocht.

Daarbij is de hulp van de inwoners van Appingedam nodig. Iedere vrijwilliger is waardevol, maar er zijn altijd een paar die er bovenuit steken. Die namen kunnen worden aangemeld, waarna de Commissie De Pelikaan de kandidaten weegt en de prijzen toekent. Het wonderschone beeldje De Pelikaan – een ontwerp van Nancy Maliepaard – wordt daarna op 16 maart uitgereikt.

Kandidaten kunnen worden aangemeld op de site van Sasa: www.sasa-appingedam.nl, onder het kopje Activiteiten staat Verkiezing De Pelikaan, waarna bij aanklikken een formulier kan worden ingevuld. Ook staan we 8 en 9 december met een stand op Winterwarm (Kabzeël Appingedam).

Er zijn drie verschillende prijzen: de Vrijwilliger van het Jaar (opvallende inzet voor de Damster samenleving als het gaat om sociale verbinding), de Juniorprijs (< 25 jaar, positief opvallend, voorbeeld lokale jeugd), en de Aandacht voor Appingedam-prijs voor de persoon of groep die regio-overstijgende aandacht voor Appingedam vergaarde.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    CountryFile
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play