menu Home chevron_right
Gemeente Eemsdelta

Karateclub Kyôchô pakt weer 2 Nederlandse titels

Marcel Voorthuijsen | 27 februari 2023

Afgelopen zondag mochten twee vechters van Patrick en Inge Stegenga aantreden op het Open Nederlands Kyokushin Kampioenschappen in Arnhem. Vorige week nog 4 nationale titels met kata binnengehaald, dit keer 2 maal de titel met kumite.

Dit vermaarde internationale toernooi wordt elk jaar bezocht door diverse full contact bonden. Dit keer waren er bijna 200 deelnemers van 38 dojoos uit 5 landen klaar om te strijden voor de hoogste nationale eer.

Teun Schuiten, die 3 weken geleden in België de Nationale titel opeiste, presteerde het weer en kon ditmaal in Arnhem de Nederlandse titel in zijn gewichtsklasse opeisen. Bijzondere noot, Teun komt uit voor het Nederlands team; 2 toernooien en 2 nationale titels!

Nadia van der Sluis, in december 2022 Nederlands Kampioene geworden in Baarle Nassau, vorige week in Drachten de Nationale titel kata ontvangen, ging ook dit keer voor de winst. Ook zij mocht het hoogste podium op en mag zich een jaar lang Nederlands kampioene noemen, op beide wedstrijdvlakken van het karate, Kata (=stijlpatronen lopen) en Kumite (=vechten met een tegenstander onder gecontroleerde toezicht van een jury).

Ferdi van der Sluis, vader van Nadia, onlangs benoemd tot assistent Bondcoach van het Nederlands Team, heeft niet alleen de leerlingen van Kyocho gecoached maar ook de andere leden van het Nederlandse A team.

Karateclub Kyôchô maakt zich nu klaar voor hun eigen beginnerstoernooi De Ommelander Cup in de Brede School Delfzijl op zaterdag 25 maart. Hierbij wordt zeker de breedtesport in onze Gemeente Eemdelta niet vergeten.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play