menu Home chevron_right
Eemsdelta

Kerken in Loppersum en Zeerijp open voor gedenken overledenen

Marcel Voorthuijsen | 19 november 2023

Het einde van het jaar komt dichterbij: een periode om terug te kijken. Een periode om te reflecteren en te denken aan degenen die gemist worden. Iemand die ons is ontvallen, lang geleden of recent, houden we in onze herinnering levend.

In de kerk gebeurt dit gedenken in een dienst op de laatste zondag vóór Advent, de zogenoemde Eeuwigheidszondag, die dit jaar op 26 november valt. Sinds enige jaren stelt de wijkgemeente Maarland de kerk open, om aan iedereen die dat wil (of men nu kerkelijk betrokken is of niet) de gelegenheid te bieden even de stilte op te zoeken om te gedenken en/of een kaarsje op te steken. Gezien het aantal bezoekers in de jaren blijkt dat hiermee in een behoefte wordt voorzien.

Daarom zullen ook dit jaar weer twee kerken met dit doel opengesteld worden. Op zondag 26 november van 11.00 – 15.30 uur is ieder die daar behoefte aan heeft welkom in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum en in de Jacobuskerk in Zeerijp.

Tijdens deze uren zal steeds iemand aanwezig zijn om, wanneer mensen dat willen, een kop koffie in te schenken en een gesprekje te voeren.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play