menu Home chevron_right
Eemsdelta

Kindcentrum Delfzijl West in Delfzijl feestelijk geopend

Marcel Voorthuijsen | 28 september 2023

In mei opende Kindcentrum Delfzijl West aan de Jachtlaan in Delfzijl haar deuren. Daar werd donderdag op feestelijke wijze aandacht aan besteed. Basisscholen Ravelijn, De Optimist en Sterre der Zee en kinderopvang Kids2b maken samen gebruik van het gebouw. Verder geeft dansschool The Legacy er lessen. De opening begon met toespraken van wethouder Jan Menninga, schoolbestuurder Geert Bijleveld namens de 3 basisscholen en directeur-bestuurder van Kids2b Lenie van der Werff. Daarna gaven alle leerlingen een spetterend optreden. Het was duidelijk dat zij hier de afgelopen tijd hard aan hadden gewerkt. Tot slot konden alle genodigden het nieuwe gebouw van binnen bekijken.

Wethouder Jan Menninga: “Vandaag was een feestelijke dag voor alle leerlingen van de scholen en kinderen van de kinderopvang in Kindcentrum Delfzijl West. Ook hier hebben we een prachtig gebouw mogen openen. De leerlingen en kinderen gaan sinds mei met plezier naar het nieuwe kindcentrum. Het optreden van de kinderen was een mooie toevoeging aan het programma. We kunnen terugkijken op een goede samenwerking in de realisatie van dit gebouw en een mooie opening.”

Scholentransitie

Kindcentrum Delfzijl West maakt onderdeel uit van de scholentransitie in de gemeente Eemsdelta. Met de scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijskli­maat en een duurzame en toekomstbestendige omgeving voor kinderen. Nationaal Coördinator Groningen heeft Kindcentrum Olingertil versterkt. De scholentransitie is onderdeel van het overkoepelende scholenprogramma in Noordoost-Gronin­gen, waarbinnen 102 scholen aardbevings- en toekomst­bestendig worden gemaakt.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play