menu Home chevron_right
Eemsdelta

Kopje koffie voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven

Marcel Voorthuijsen | 5 oktober 2023

Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 oktober ontvangen 25.000 adressen verdeeld over zeven gemeenten een uitnodiging voor een gratis kopje koffie of thee. Via deze kaartenactie nodigen het PostNL Bijzondere Momenten Fonds en Stichting Lezen en Schrijven mensen die misschien moeite hebben met lezen en schrijven uit voor een bezoek aan een buurthuis of Taalhuis in hun buurt.

In Delfzijl houdt de bibliotheek een moment waarop buurtbewoners langs kunnen komen voor een kopje koffie en gratis informatie over alsnog beter leren lezen en schrijven. Niet iedereen in deze gemeenten krijgt een kaartje. Het gaat om een speciale selectie op basis van gegevens van onder meer www.geletterdheidinzicht.nl. Stichting Lezen en Schrijven zet zich ervoor in dat iedereen in Nederland voldoende kan lezen, schrijven, rekenen en omgaan met computers en smartphones. Deze basisvaardigheden zijn nodig om zelfstandig mee te komen op de arbeidsmarkt en in de samenleving.

Inwoners van Delfzijl met een uitnodiging zijn welkom op woensdag 11 oktober van 10.00 tot 11.30 uur in Bibliotheek Delfzijl (Oudeschans 13).

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play