menu Home chevron_right
Eemsdelta

Kunst in het Stadskantoor Appingedam

Marcel Voorthuijsen | 11 januari 2023

Vanaf medio 2022 organiseert gemeente Eemsdelta weer wisselexposities in de centrale hal van het Stadskantoor Appingedam, ook wel de ‘Kunsthal Stadskantoor’ genoemd. Door kunstwerken te wisselen, krijgt de centrale hal van het Stadskantoor steeds een andere aanblik en sfeer. De exposities zijn gratis te bezoeken, waardoor iedereen kunst kan komen kijken.

Expositie ‘Wadden’ van Nanny ter Wiel

Van 6 januari tot 31 maart 2023 exposeert kunstenares Nanny ter Wiel uit Loppersum in het Stadskantoor in Appingedam.  Wethouder Meindert Joostens opent deze expositie op vrijdag 13 januari om 11.00 uur. “Deze expositie toont een aantal bijzondere werken met het thema ‘Wadden. Een thema waar wij ons als gemeente Eemsdelta uiteraard mee verbonden voelen,” aldus Meindert Joostens.

Over Nanny ter Wiel

Nanny ter Wiel is haar hele leven bezig met kunst en het maken van muziek. Pastelkrijt en olieverf zijn haar favoriete materialen om uit te drukken wat ze wil weergeven: portretten, stillevens, bloemen of het Waddenlandschap. In alle technieken waarin Nanny werkt vindt ze elk detail een belangrijk element. Kleine dingen kunnen haar heel erg boeien en het maakt dat ze iets in een werk kan leggen wat helemaal van haar is. Ze exposeert regelmatig in binnen- en buitenland en ze heeft verschillende prijzen en nominaties op haar naam staan.

Wie de schilderijen van Nanny ter Wiel wil bekijken is welkom van maandag t/m donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur in het Stadskantoor, Wilhelminaweg 14 in Appingedam.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play