menu Home chevron_right
Eemsdelta

Lokale onderneemster maakt krullen knippen leuk met nieuw kinderboek

Marcel Voorthuijsen | 12 juli 2023

Batoel Hassan, eigenaresse van de Krullenclub in Delfzijl, heeft onlangs samen met Aléande Knol een kinderboek gelanceerd om kinderen met krullen te helpen hun angst voor de kapper te overwinnen. Het boek, getiteld “Voor het eerst naar de Krullenkapper,” is speciaal ontworpen om kinderen met krullen een positieve ervaring te bieden bij hun bezoek aan de krullenkapper.

Met haar jarenlange ervaring als kapper en haar passie voor het verzorgen van krullend haar, realiseerde Hassan zich dat veel kinderen angstig kunnen zijn wanneer ze hun krullen laten knippen. Het boek werd geïnspireerd door haar verlangen om de kapperservaring voor kinderen met krullen te verbeteren door de onbekende omgeving van de kapperszaak vertrouwd en leuk te maken.

“Het doel van dit boek is om kinderen met krullen gerust te stellen en hen te laten zien dat een bezoek aan de kapper ook iets leuks kan zijn,” legt Hassan uit. “Het verhaal is specifiek geschreven om hen te laten kennismaken met de verschillende stappen van het knipproces en om hen gerust te stellen dat ze in goede handen zijn.”

Om ervoor te zorgen dat het boek zoveel mogelijk kinderen bereikt, heeft Hassan besloten om alle basisscholen in Delfzijl en Appingedam en de bibliotheek in Delfzijl een exemplaar van het boek te schenken. Door dit te doen, hoopt ze dat kinderen met krullen de kans krijgen om het verhaal te lezen en op een positievere manier kennis te maken met het idee van een bezoek aan de kapper.

“Dit boek is bedoeld als een geschenk aan de gemeenschap,” zegt Hassan. “Ik geloof dat het belangrijk is om te investeren in het welzijn en het zelfvertrouwen van onze kinderen. Door hen op jonge leeftijd vertrouwd te maken met de kapperservaring, kunnen we eventuele angsten verminderen en hen helpen zich comfortabel te voelen bij het onderhouden van hun krullen.”

De Krullenclub is een gevestigde naam in Nederland en biedt gespecialiseerde diensten aan voor mensen met krullend haar. Het is een plek waar kinderen met krullen zich begrepen en welkom voelen, en waar ze kunnen leren hoe ze hun krullen het beste kunnen verzorgen. Met het kinderboek hoopt Hassan haar missie voort te zetten om kinderen met krullen te helpen hun unieke haar te omarmen en positieve ervaringen te creëren.

Het boek “Voor het eerst naar de Krullenkapper” zal binnenkort beschikbaar zijn voor alle basisscholen in Delfzijl en Appingedam, waardoor kinderen de kans krijgen om het verhaal te ontdekken en hun angst voor de kapper te overwinnen.

Voor meer informatie over het kinderboek en de Krullenclub, kunnen geïnteresseerden langskomen in de Krullenclub.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play