menu Home chevron_right
Agenda TipsEemsdelta

Lopster Torenloop 2023

Marcel Voorthuijsen | 23 juni 2023

Op zaterdag 1 juli 2023 is het weer zover, dan vindt de 16 e editie van de Lopster Torenloop plaats. Loppersum zal op deze zaterdagavond weer volop in het teken staan van hardlopende deelnemers. Ook dit jaar maakt de Lopster Torenloop weer deel uit van het Huis & Hypotheek Ommelander

Loopcircuit.

Dit Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit omvat zes dorpslopen waarvan de eerste 2, de Steemer Omloop in Stedum en de Hippolytusrun in Middelstum al zijn gelopen. Na de Lopster Torenloop volgen nog de Jannes Nijboerloop in Ten Boer, de Snel Eemsmondloop in Uithuizermeeden en de Huis & Hypotheek Ekensteinloop in Appingedam. De Lopster Torenloop zal dit jaar voor het laatst verlopen worden onder de vlag van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. Aan het einde van dit jaar houdt het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit namelijk op te bestaan. Of dit ook verdere gevolgen heeft voor de Lopster Torenloop is momenteel nog niet bekend, hier wordt nog druk over gebrainstormd met de huidige organisatie MFAC Loppersum.

Route:

Tijdens de Lopster Torenloop zal er een wedstrijdloop over tien kilometer, een trimloop over vijf kilometer en de jeugdloop, met de traditionele rondjes om de Lopster Toren, worden gelopen. De route gaat grotendeels in en door het centrum van Loppersum en zal nagenoeg dezelfde route zijn als de editie van 2022. Vanaf het Marktplein gaan de lopers via de Wirdumerweg, Zorgvlijt, Veldzicht, via schelpenpaden naar de Wijmersweg, Zeedijken, Kersenlaan, Appelhof, Fruitlaan, Tuinbouwstraat, Hofstraat, Nieuwstraat, Middenstraat, nogmaals stukje Wijmersweg, Schipsloot en de “bult” van de Hogestraat weer naar start/finish op het Marktplein. De recreatieve lopers lopen één rondje van 5 km en de wedstrijdlopers lopen twee rondjes van 5 km.

NulpuntNul-estafette voor teams

Tussen de jeugd en de recreatieve en de wedstrijdloop zal de zgn. “NulpuntNul-estafette” weer plaatsvinden. Teams met elk 4 deelnemers van o.a. bedrijven, sportverenigingen,  vriendengroepen e.d., strijden tegen elkaar in een ludieke estafette rondom de Lopster Toren. De teams strijden om de felbegeerde wisselbeker die de vorige editie van 2022 werd gewonnen door Aristo Promotions.

Al met al een sportieve en hilarische uitdaging.  De warming up voor de 5 en 10 km route wordt dit jaar verzorgd door Anita Dijkema van Dijkema Training/BuitenGewoon Fitter.

Muziek langs de route

De deelnemers aan de Lopster Torenloop zullen langs de route worden gedragen door de vrolijke klanken en melodieën van de Lopster Streetband LOS (Loppersum On Street).

Starttijden en inschrijven

Voor de jeugdloop wordt het startschot gegeven om 18.00 uur en voor de recreatieve en wedstrijdloop valt het startschot om 19.00 uur, welke wordt gegeven door dokter Booij, die vorig jaar
na 50 jaar afscheid nam als dorpsdokter van Loppersum. Inschrijven kan op de dag zelf in Jeugdsoos Flits aan de Wirdumerweg 5 te Loppersum. Ook is hier ruimte om zich om te kleden.
De inschrijving voor de jeugdloop vindt plaats tussen 17.00 – 17.45 uur en de kosten bedragen € 1,00 per deelnemer (dit is incl. herinnering). De inschrijving voor de recreatieve en wedstrijdloop van 5 en 10 km vindt plaats tussen 17.00 – 18.30 uur en deze kosten bedragen € 7,00 per deelnemer.

Voor meer informatie over de Lopster Torenloop kijk op www.mfacloppersum.nl of volg hen op Facebook. https://www.facebook.com/profile.php?id=100011440073967

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play