menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Man uit Delfzijl niet vervolgd door fout OM

Marcel Voorthuijsen | 1 februari 2024

Door een fout van het Openbaar Ministerie heeft de rechtbank in Groningen bepaald dat een zaak niet verder zal gaan tegen een 35-jarige man uit Delfzijl die verdacht wordt van oplichting van Ziggo. De zaak stagneerde volgens de rechtbank op de ontnemingsvordering.

De man uit Delfzijl werd in 2019 opgepakt omdat hij verdacht werd van het oplichten van telecombedrijf Ziggo. Het OM denkt dat de man door zijn oplichtingspraktijken zo’n 80.000 euro heeft buitgemaakt. Volgens RTV Noord bestelde hij met twee handlangers bij Ziggo abonnementen op naam van nietsvermoedende derden. Zij lieten de modems bij een afleverpunt bezorgen en konden zo gemakkelijk in het bezit hiervan komen.

Met de modems waardeerde zij cadeaukaarten op, waarvan de rekening nooit werd betaald. De man uit Delfzijl kwam in beeld door bewakingsbeelden bij afhaalpunten. De twee handlangers van de Delfzijlster werden wel veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en een boet tot 2000 euro.

Het Openbaar Ministerie kan in beroep gaan tegen de beslissing van de rechtbank om de man uit Delfzijl niet te mogen vervolgen.

(Bron: RTV Noord)
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play