menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Marianne Timmer ambassadeur Provinciaal Beweegakkoord

Marcel Voorthuijsen | 16 december 2022

Drievoudig Olympisch schaatskampioene Marianne Timmer wordt ambassadeur van het Provinciaal Beweegakkoord Groningen. Dit werd op het provinciehuis in Groningen bekendgemaakt. De plek waar drie jaar geleden een start werd gemaakt met dat zelfde beweegakkoord.

Na een korte inleiding van dagvoorzitter Hans Nijland blikte Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk zowel terug als vooruit. Vervolgens was het woord aan Marianne Timmer, die haar topsportervaringen deelde met de ca. 50 aanwezigen. Met name het onderwerp ‘Topsport inspireert’, één van de thema’s binnen het Provinciaal Beweegakkoord, werd uitvoerig besproken, waarbij vooral ook de onlosmakelijke link met de breedtesport werd gelegd.
Na de bekendmaking van Timmers’ ambassadeurschap, zetten nog een vijf organisaties hun handtekening onder het Provinciaal Beweegakkoord. In totaal zijn er nu 40 organisaties aangesloten.

Galerie
Tijdens de bijeenkomst werden ook meerdere successen getoond die de afgelopen tijd zijn geboekt. Deze zogenaamde ’pronkjuwelen’’ werden tentoongesteld in een galerie, waarbij er ook ruimte was om nieuwe ideeën aan te dragen.

Provinciaal Beweegakkoord

Het Provinciaal Beweegakkoord Groningen is ontwikkeld in samenwerking met gemeenten, onderwijs, organisaties uit de sport, zorg en welzijn, bedrijfsleven en provincie. Het doel van het akkoord is een actieve en gezonde leefstijl voor alle inwoners van de provincie Groningen, van jong tot oud, en van recreatieve sporter tot talent.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play