menu Home chevron_right

Marcel van den Berg

Programmamaker | Presentator | Technicus

Van jongs af aan is Marcel al geïnteresseerd in muziek. Als jonge jongen liet hij het Hollandse levenslied en de Duitse schlagers van zijn ouders links liggen en ontdekt hij halverwege de jaren 80 de HipHop. Het vertrekpunt van zijn reis langs diverse stijlen muziek zoals funk, soul, disco etc.. En zijn voorliefde voor vinyl want music is the voice of the soul.

Radioprogramma’s als ‘Villa 65’, ‘Weeshuis van de hits’ en ‘De Soulshow’ zette Marcel dan vaak op tape. Hij luisterde deze dan terug op de walkman onderweg naar school. Marcel deed dus in de jaren 80 al aan een vorm van podcasting.

Eind 2010 begint hij bij Omroep Eemsdelta (voorheen Havenstad FM) waar hij met Remco Keijzer het HipHop programma Dangerzone gaat presenteren. Samen met Remco en andere collega’s heeft hij ook 2x de Havenstad 100 gemaakt en mede gepresenteerd. Locatie uitzendingen vindt hij ook erg leuk om te doen.

In de jaren daarna leert hij de techniek en sluit aan bij het team van Rondje Eemsdelta om hier technische en muziekondersteuning te bieden. Daarnaast valt hij als technicus wel eens in bij Lunchradio en is hij met meerdere collega’s als technicus en presentator betrokken geweest bij de Top 40 van 80 wat tijdelijk op de uren van Rondje Eemsdelta werd uitgezonden.

Marcel is een muziek liefhebber met als motto: Music is the voice of the soul.


Social profiles

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play