menu Home chevron_right
Eemsdelta

Molen Adam kleurt oranje

Marcel Voorthuijsen | 25 november 2022

De Molen Adam op het Plein Molenberg in Delfzijl wordt vanaf 25 november tot en met 10 december 2022 verlicht met een oranje kleur. Op 25 november start de ‘Orange the World’ campagne, waarbij aandacht wordt gevraagd voor het stoppen van alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes. Ook laat de gemeente tijdens deze periode bij de gemeentehuizen in Appingedam, Delfzijl en Loppersum en het werkbedrijf Eemsdelta in Appingedam ‘Orange the World’ vlaggen hangen.

Wethouder Meindert Joostens: ‘De gemeente ondersteunt deze campagne van harte. Wij zijn medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. U ook? Wij willen dat vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van geweld zoveel mogelijk worden geholpen.  Deze hulp kunnen ze aanvragen bij Veilig Thuis via het telefoonnummer 0800 2000 of bij diverse andere instanties, zoals Slachtofferhulp Nederland. Maar ook als je zelf geen slachtoffer bent, kun je hier hulp aanvragen om te voorkomen dat iemand anders dat wel wordt.’

Hoopvolle toekomst

De ‘Orange the World’ campagne is een initiatief van de Verenigde Naties en wordt in de gemeente Eemsdelta ondersteund door Soroptimistclub De Eemsmond. Vanaf de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen (25 november) tot de Internationale Dag van de Rechten van de Mens (10 december) vinden zestien dagen acties inzake geweld tegen vrouwen plaats. De kleur oranje staat symbool voor een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Meer informatie over de campagne is te vinden op orangetheworld.nl

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lunchradio
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play