menu Home chevron_right
Eemsdelta

Monumenten in Eemsdelta openen hun deuren tijdens Open Monumentendag

Marcel Voorthuijsen | 31 augustus 2023

In het weekend van 9 en 10 september worden de jaarlijkse, landelijke Open Monumentendagen georganiseerd. Veel monumenten openen dit weekend hun deuren voor publiek. In Eemsdelta doen dit jaar meer dan tachtig monumenten mee. Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen in een of meer monumenten die Eemsdelta rijk is, waaronder kerken, molens, historische gebouwen, musea en galerieën. En ook kennis te maken met het Nederlands cultureel erfgoed.  Het thema van dit jaar is ‘Levend Erfgoed’.

Activiteiten
Bij meerdere locaties worden leuke en informatieve activiteiten georganiseerd. Dit jaar valt Open Monumentendag samen met de heropening van het visserijmuseum in Termunterzijl. Na een grondige verbouwing krijgt het museum een nieuwe naam. De opening vindt plaats op zaterdag om 11.00 uur en wordt verricht door wethouder Pier Prins. Op deze feestelijke dag worden hier activiteiten georganiseerd zoals busritten met gids, boottochten en een demonstratie garnalenpellen.

In Appingedam is er op zaterdag om 11:00 uur een stadswandeling onder begeleiding van een gids door het historische centrum. Verzamelen bij de Tourist Info in Appingedam. Deelname is gratis.

Historische verenigingen

De opzet van de Open Monumentendag is dit jaar groter dan in voorgaande jaren. De historische verenigingen in de gemeente Eemsdelta hebben de wens om meer met elkaar samen te werken en zodoende het culture erfgoed bij meer mensen onder de aandacht te brengen. Daarom hebben zij samen met Marketing Eemsdelta deze monumentendag gezamenlijk georganiseerd en hiervoor een speciale folder uitgebracht.

Meer informatie
Op de website www.openmonumentendag.nl zijn alle deelnemende monumenten en hun activiteiten terug te vinden. Zoek op de woonplaats die je wilt bezoeken of neem de gratis folder mee die verkrijgbaar is bij de deelnemende monumenten en de Tourist Info Eemsdelta in Appingedam.

Alle monumenten zijn tijdens het weekend vrij toegankelijk. De meeste locaties zijn beide dagen van ca. 11:00 tot 17:00 uur geopend.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lunchradio
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play