menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Muziektheatervoorstelling Ripperda van Zummerbühne uitverkocht

Marcel Voorthuijsen | 26 juli 2023
Nieke Maat

Met nog drie weken te gaan tot aan de première zijn alle twintig voorstellingen van Ripperda uitverkocht. Ripperda is na het succes van Hollands Hoop in 2022 de tweede productie van Zummerbühne en speelt van 16 augustus tot en met 10 september 2023 bij Op Maarhuizen in Winsum. De muziektheatervoorstelling in de openlucht heeft plek voor in totaal 24.000 bezoekers.

In de voorverkoop waren al 3000 kaarten verkocht terwijl de titel van de voorstelling nog niet bekend was gemaakt. Artistiek leider Reinout Douma: “Eind februari maakten we bekend dat de première was uitverkocht en hadden in totaal 12.000 mensen een kaart gekocht. We zijn blij verrast en enorm trots dat we nu helemaal zijn uitverkocht, terwijl we de eerste voorstelling nog mogen spelen. Dat hadden we nooit durven dromen! Daarmee zet het succes van onze voorstelling Hollands Hoop zich voort, een groot blijk van vertrouwen wat ons betreft.”

Muziektheatervoorstelling over bravoure, list en bedrag

Ripperda vertelt het verhaal van de jonker Johan Willem Ripperda, die in 1682 geboren werd in het Groningse Oldehove en opgroeide in Winsum. De ambitieuze, maar berooide Ripperda weet met het nodige opportunisme in onder meer Spanje en Marokko belangrijke machtsposities te verkrijgen. De cast van Ripperda bestaat uit een divers gezelschap landelijk bekende acteurs en makers, gecombineerd met bekende Groningers. In Bert Visscher vond Zummerbühne een karakteristieke Groninger die de hoofdrol van jonker Johan Willem Ripperda energiek kan neerzetten. De eveneens Groningse Marieke Klooster, die vorig jaar ook te zien was in Hollands Hoop, keert terug in de tweede Zummerbühne-productie. De ervaren Fries Joop Wittermans zorgt voor een extra noordelijke vertegenwoordiging binnen de cast. Daarnaast zijn er rollen voor de acteurs Rogier in ’t Hout, Mirjam Stolwijk, George Tobal en Yara Alink. Muzikale solisten zijn Maripepa Contreras (hobo en duduk), Farid Sheek (daf drum en percussie), Noëlle Weidmann-Ercan (cello), Suzan Veneman (trompet) en Sergei Bolotny (viool). Soulzangeres Rommy Gabay en operazanger Dmytro Mykheiev ondersteunen als solisten het koor en de acteurs.

Over Zummerbühne

Zummerbühne produceert lang grootschalig, herkenbaar muziektheater met een sterke verbinding met Groningen. Ieder jaar op een andere plek in de provincie, ieder jaar met een andere voorstelling. Uitgevoerd door professionele acteurs en musici van naam, aangevuld met amateurs uit de regio. De eerste voorstelling Hollands Hoop was een groot succes. 23.000 bezoekers zagen de voorstelling, verdeeld over 23 uitverkochte zomerse speelavonden op Hoog Hammen in Overschild. De muziektheatervoorstelling in de openlucht werd met groot enthousiasme ontvangen door publiek én pers.

Zummerbühne is een idee van acteur Marcel Hensema en componist Reinout Douma. Reinout Douma, artistiek leider en Emil Klok, zakelijk leider werkten dit idee uit voor het programma Toukomst van Nationaal Programma Groningen. Met een bijdrage uit Toukomst kan Zummerbühne een vliegende start maken en meerjarig nieuw muziektheater op locatie ontwikkelen en produceren in de provincie Groningen.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play