menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Na dertien jaar wisseling van de wacht bij Jeugdbrandweer Delfzijl

Marcel Voorthuijsen | 14 juli 2023

Na dertien jaar vond ‘ie het wel mooi geweest en geeft Erik Tillema het hoofdleidersstokje van Jeugdbrandweer Delfzijl door aan een nieuwe generatie jeugdleiders. Seeliena Hartog (22) en Thijs Spijk (28) zijn sinds 1 juni de nieuwe hoofdleiders van de jeugdploegen in de havenstad en hebben er ontzettend veel zin in.

In 2004 begon Erik als ‘ukkie’ van twaalf bij Jeugdbrandweer Delfzijl waar hij tot zijn achttiende met veel plezier kon proeven aan het brandweervak. Dat beviel hem zo goed dat hij in 2010 doorstroomde als jeugdleider en uiteindelijk eindigde als hoofdleiding. Daar blijft het niet bij. Hij maakt van zijn hobby zijn beroep en werkt alweer een aantal jaar voor Brandweer Groningen, waar hij inmiddels ook weer een nieuw pad is ingeslagen.

Hoofdleider naar jeugdleider

“Ik ben sinds kort ploegchef in Delfzijl en kan helaas daardoor beide functies niet meer combineren. Daarnaast vind ik het ook wel goed dat er na al die jaren weer een frisse wind gaat waaien met nieuwe inzichten en ideeën.” zegt Tillema. Natuurlijk sluit hij niet helemaal de deur. “Nee, ik blijf nog gewoon jeugdleider bij de club. Maar ik trek niet meer aan de touwtjes. Dat is echt voorbij” lacht hij.

Iets terug doen voor de jeugdbrandweer

En aan Seeliena en Thijs heeft Erik een goede opvolging. Beide zijn -net als hij- begonnen bij de Dit is een externe paginajeugdbrandweer en inmiddels ook beide doorgestroomd als vrijwilliger bij de post. De functie hoofdleider kan daar ook nog wel bij.

“Ik heb er heel veel zin in’ legt Seeliena uit, “Ik vind het leuk om iets voor de kinderen te kunnen betekenen. Dat ze ook toffe oefenavonden hebben, net zoals ik dat vroeger ook gehad heb. Ik ging er echt met ontzettend veel plezier naar toe en dat wil ik ook graag teruggeven.”

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play