menu Home chevron_right
Eemsdelta

Najaarsconcert Slagwerkensemble Appingedam

Marcel Voorthuijsen | 9 november 2022

Op zaterdag 5 november vond het najaarsconcert van Slagwerkensemble Appingedam plaats. De Bredeschool Opwierde in Appingedam was het toneel voor een gevarieerde avond waar de Damster slagwerkers onder leiding van Martijn Oostra zich van hun beste kant lieten horen.

Het is een drukke periode geweest voor het Slagwerkensemble, met als hoogtepunt de geslaagde deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Tijdens het concert werd daar uiteraard nog even bij stil gestaan. Voor de laatste keer werden ‘Lezginka – an oriëntal fantasy’ en ‘El Dorado’, gecomponeerd door Martijn Oostra, gespeeld.

Na de succesvolle samenwerking op het WMC heeft het ensemble speciaal voor deze avond soliste Thirza Fekkes opnieuw uitgenodigd. Samen met het ensemble speelde Thirza ‘Whispering Wind’, ‘Adiemus’ en ‘Touch the Sky’ wat resulteerde in een prachtige combinatie van zang, fluit en slagwerk.

Uiteraard was er veel ruimte voor de jeugdleden. Het vorig jaar opgerichte jeugdensemble Jong SEA speelde onder andere ‘Percussion Styles’. Met dit nummer heeft het jonge ensemble onlangs nog meegedaan aan de Sla Je Slag Cup, een concours voor jeugdensembles. Op dit concours hoorden de jeugdleden het werk ‘Amelie’, wat gespeeld werd door een ander jeugdensemble. Ze vonden het nummer zo mooi dat ze dit ook wilden spelen op het najaarsconcert en hebben het werk in slechts drie repetities ingestudeerd! Het nummer maakte zichtbaar diepe indruk op de publiek.

De allerjongste jeugd, waarvan sommigen nog maar een paar weken muziekles hebben, lieten met een tweetal werken horen wat ze vanaf de zomervakantie geleerd hebben. Samen met het Slagwerkensemble speelden ze ‘I don’t care’ (zie foto).

Een concert als deze is een mooie gelegenheid om jubilarissen te huldigen. Christiaan de Groot en Kirsten Krook zijn beide 25 jaar muzikant, reden om hun in het zonnetje te zetten met een speech, bloemen en natuurlijk een speldje.

Al met al een geslaagde avond van een bloeiende vereniging waar de leden en dirigent met trots op terug kijken!

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play