menu Home chevron_right
EemsdeltaSport

NEC Delfzijl degradeert

Dirk van Nieuwpoort | 17 juni 2023

NEC Delfzijl degradeert naar de zaterdag vierde klasse. Op sportpark Marsdijk te Assen, waar deze beslissingswedstrijd tussen NEC Delfzijl en ONR Roden werd gespeeld, bonden de Rodenaren de Havenkanters met 4-0 aan de zegekar.

ONR aanvoerder Rik de Boer was de grote man van de wedstrijd met drie van de vier treffers. Rik de Vries van ONR liet al na een kwartier spelen, na klungelig uitverdedigen, keeper Bas Westerhuis van NEC Delfzijl met een prachtige actie kansloos en tekende 1-0 aan voor de Rodenaren, dit geheel tegen de verhouding in op dat moment.

In de tweede helft ontketende de wedstrijd en bleek pas goed dat er echt iets op het spel stond die middag in de Drentse hoofdstad. NEC Delfzijl speler Sem Swytink had al na 9 minuten, nadat hij faalde de gelijkmaker te scoren, een rode kaart te pakken na een opmerking richting scheidsrechter Zijl en kon de kleedkamer opzoeken. Of het al niet erg genoeg was kopte Cameron Waaijenberg 5 minuten later raak in eigen doel waardoor ONR op een riante 2-0 voorsprong kwam. NEC Delfzijl liep achter de feiten aan en hielp door klungelige fouten uiteindelijk ONR Roden aan een 4-0 overwinning waardoor lijfsbehoud voor de Rodenaren een feit was.

NEC-verdediger Guillermo Slijngaard ging in het slot van de wedstrijd na een vervelende misstap per brancard van het veld.

De reactie na afloop van NEC-trainer Roy Kamps was veelzeggend over de instelling van zijn team, en als dan ook nog één van de spelers te laat komt dan weet je het wel…..