menu Home chevron_right
Het Hogeland

Nicolaaslezing: Remi Adriaansz over de waarde van muziek

Omroep Het Hogeland | 31 maart 2024

Op zondag 7 april houdt muziektherapeut en -agoog Remi Adriaansz de derde Nicolaaslezing bij Podium Nicolaaskerk, Sint Jansstraat 8 in Kloosterburen. De lezing gaat over de waarde van muziek.  Zie ook www.nicolaaskerk.NU. Aanvang: 15.00 uur. Entree: vrije gift. Reserveren kan per e-mail via programmering@nicolaaskerk.NU.

Het begint langzamerhand een traditie te worden: de jaarlijkse Nicolaaslezing bij Podium Nicolaaskerk in Kloosterburen. Nadat filosoof Catharina de Haas en Berdien Minco, directeur van Herinneringcentrum Kamp Westerbork hun licht lieten schijnen over respectievelijk verbinding en verdraagzaamheid, is nu muziektherapeut en -agoog Remi Adriaansz uitgenodigd om te spreken over de waarde van muziek.

Voorbeelden uit de praktijk

Remi Adriaansz heeft als muziektherapeut al meer dan veertig jaar ervaring in de gezondheidszorg en wordt gezien als grondlegger van de muziekagogie in Nederland. Onlangs verscheen zijn veelbesproken monografie ‘Laat de muziek haar werk doen’.

Hij geeft een lezing over de waarde van muziek in het leven van de mens, over muziek en emotie, over muziek en herinnering. Met voorbeelden uit de praktijk.

Heilzame werking

Als we ons meer bewust zouden zijn van de heilzame, bijzondere werking van muziek, zouden we dat middel nog meer kunnen benutten. Voor onszelf, maar juist ook voor mensen die door een blijvende mentale of fysieke beperking worden belemmerd. Als middel om  beleving, expressie en communicatie te bevorderen.

Foto: Remi Adriaansz, gemaakt door Milan Adriaansz

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play