menu Home chevron_right
Eemsdelta

Nieuw uitgiftepunt Voedselbank in Loppersum

Marcel Voorthuijsen | 21 augustus 2023

In januari van dit jaar was de Voedselbank Eemsdelta genoodzaakt om het uitgiftepunt vanuit de locatie van Cadanz Welzijn in Loppersum te verlaten. De redenen waren onder andere doordat het pand verduurzaamd moest worden en in de tweede plaats omdat de ruimte voor de uitgifte van voedselpakketten daar te klein werd.

Meer dan een half jaar heeft men gratis gebruik mogen maken van de ruimte(n) bij de Protestantse Gemeente Vredekerk/Maarland in Loppersum. Hier was afgelopen vrijdag de laatste uitgifte vanuit dit kerkgebouw. Als dank en als blijk van waardering heeft Corrie Feitsma -die de wekelijkse uitgifte verzorgt vanuit Loppersum- een boeket bloemen overhandigd aan het kostersechtpaar familie Smid en aan de kerkrentmeester namens het bestuur van Voedselbank Eemsdelta.

Vanaf volgende week vrijdag 25 augustus 2023 is het uitgiftepunt van de Voedselbank Eemsdelta in Loppersum aan de Industrieweg 2. Dit is de woning voor de gemeentewerf en is in eigendom van de Gemeente. De Voedselbank Eemsdelta is erg blij met het feit dat ze deze ruimte mogen huren van Gemeente Eemsdelta.

Momenteel verstrekken ze vanuit uitgiftepunt Loppersum aan zo’n 22 huishoudens (53 monden) een gratis voedselpakket. Er is bij het nieuwe uitgiftepunt aan de Industrieweg 2 in Loppersum voldoende privacy, ruimte en parkeergelegenheid.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play