menu Home chevron_right
Eemsdelta

Nieuwe beleefroute ‘Vers uit Eemsdelta’ gelanceerd

Marcel Voorthuijsen | 30 november 2022

Op woensdag 30 november is de nieuwe beleefroute ‘Vers uit Eemsdelta’ gelanceerd. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga nam het eerste exemplaar in ontvangt bij Maalwerk Koffie in Farmsum. Deze nieuwe route presenteert negentien ondernemers die samen de ‘smaak van Eemsdelta’ maken. Van tuinders, telers, boeren, horeca, een brander, een brouwer en andere makers van vers voedsel.

Culinair toerisme

Streekproducten zijn populair bij de consumenten. Steeds vaker maakt lokaal voedsel onderdeel uit van de beleving van een verblijf elders. Tijdens vakanties laten bezoekers zich graag verrassen door nieuwe smaken uit ‘andere streken’. Ze zijn daarnaast benieuwd naar waar het eten vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en waar ze het kunnen kopen en proeven. Deze vorm van toerisme, Culinair Toerisme, wordt steeds belangrijker en is een kans voor Eemsdelta.

Beleef cq Fietsroute

Met de nieuwe beleef- cq fietsroute ‘Vers uit Eemsdelta’ speelt Marketing Eemsdelta hierop in. Toeristen en inwoners kunnen zelf op pad en de fietstassen vullen met groenten, fruit, kaas, vlees, jam, koffie en koek van Eemsdelta bodem. Onderweg leren ze meer over het proces van telen, groeien, oogsten en wat dit met de smaak doet.

Marketing Eemsdelta heeft de route in opdracht van gemeente Eemsdelta ontwikkeld. Het is een fietsroute van ca. 60 kilometer, die naar eigen inzicht in te korten is.

De route is in een oplage van 2500 stuks gedrukt en kost € 1,50. Verkooppunten zijn onder andere de VVV’s in Eemsdelta.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play