menu Home chevron_right
Eemsdelta

Nieuwe toeristische route Middelstum

Marcel Voorthuijsen | 12 mei 2023

Met een nieuwe route door het dorp Middelstum worden bezoekers langs historische en bezienswaardige plekken geleid. Daarnaast maken zij bovendien kennis met één van de best bewaarde radiaire -abrupt overgaan in het landschap- wierdedorpen. De route is gekoppeld aan de fietsroutes ´In  het spoor van de Ploeg´.

Met deze route willen ondernemers en gemeente meer recreanten en bezoekers een bezoekje laten brengen aan Middelstum. De route is opgesteld in samenwerking met inwoners, ondernemers, de  dorpsvereniging, de historische vereniging en het route- ontwikkelingsbureau Abel Leisure.

Middelstum centrumkern

Middelstum is één van de centrumkernen van de gemeente Eemsdelta waar ondernemers en gemeente samen een extra impuls geven aan de aantrekkelijkheid en toekomstbestendigheid van het centrum. De nieuwe route is mogelijk geworden namens een bijdrage uit het Nationaal Programma Groningen voor het compacter en aantrekkelijker maken van de centrumkernen van Middelstum, Loppersum, Appingedam en Delfzijl.

Wethouder Annalies Usmany opent de route op dinsdag 16 mei omstreeks 13.30 uur bij Herberg De Valk in Middelstum. “Op alle fronten een mooie samenwerking én natuurlijk waar het om gaat, een prachtige route om de geschiedenis van Middelstum en het dorp Middelstum zelf te ontdekken”, aldus de wethouder.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lunchradio
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play