menu Home chevron_right
Eemsdelta

Ommelander Bromfiets Toertocht groot succes

Marcel Voorthuijsen | 13 mei 2024

Een groot succes was de eerste Ommelander Bromfiets Toertocht die door de pittoreske omgeving van het Ommeland leidde. De tocht werd georganiseerd door André van Heerde en rekende in eerst instantie op een twintig tal oude bromfietsen.

Uiteindelijk groeide de groep tot maar liefst zestig bromfietsers, waaronder een tweetal Simsons die bestuurd werden vrienden uit het Duitse Papenburg. Na de inschrijving ging de tocht van start.

De tocht ging verder via o.a. Lellens, Winneweer, Appingedam (langs de hangende keukens) en door het mooie historische centrum van Appingedam richting Delfzijl. Daar doorgereden naar het prachtige strand van Delfzijl en uiteindelijk aan het einde van de Handelskade Oost een groepsfoto gemaakt met Duitsland op de achtergrond. Vandaar weer terug door de haven om een eerste stop te maken bij Cafetaria de Doklanden. Daar was gelegenheid om wat de eten. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. De Cafetaria wist van onze komst en de afwikkeling verliep dan ook mooi vlot. En het smaakte een ieder voortreffelijk!

De tocht voerde verder langs de kust naar Holwierde, door mooie dorpjes en over prachtige weggetjes tussen de weilanden door naar het feestvierende Krewerd. Verder via Leermens, Zandt naar Uithuizen waar we een tankstop hielden om de brommers eventueel bij te vullen en even de benen te strekken.

Het laatste gedeelte werd -vanwege tijdgebrek- iets ingekort, maar was niet minder mooi. We reden verder via Warffum en de historische straten van Onderderdam langs het slingerende Boterdiep naar Middelsum. In de verte was de torenspits van Stedum toen alweer te zien. Ook ons eindpunt. Bijzonder woord van dank ook voor de ‘snelle brommers’ die op tijd de moeilijke kruispunten voor ons vrijhielden.

André: “we mochten heel veel positieve reacties ontvangen. En de meest gestelde vraag was, wanneer komt er weer een bromfietstocht? Er komt zeker een 2e Ommelander Bromfiets Toertocht en wellicht dit jaar nog een tocht door Drenthe, waar ik woon.”

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play