menu Home chevron_right
Eemsdelta

Ook glasvezel van Delta Netwerk in Eemsdelta Oost en Zuid

Marcel Voorthuijsen | 15 september 2022

DELTA Netwerk, dé glasvezelspecialist van Nederland, is vanaf vandaag aanwezig in het laatste gebied van Eemsdelta om de inwoners te voorzien van gigasnel en stabiel internet en haarscherpe TV. Dit zijn de dorpen Eenum, Garrelsweer, Garsthuizen, Huizinge, Leermens, Middelstum, Oosterwijtwerd, Startenhuizen, Stedum, Toornwerd, Westerwijtwerd, Wirdum, Zeerijp, Zijldijk en Westeremden. Online vergaderen, gamen, series streamen, zorg op afstand, het kan straks allemaal zonder haperen en ook nog eens tegelijkertijd!

DELTA Netwerk gaat volgens planning in de tweede helft van 2023 starten met de aanleg in de dorpen van Eemsdelta Noordwest. Er is al veel animo voor het laten plaatsen van de gratis glasvezelaansluiting, welke de bewoners nog later de kans geeft om over te stappen op glasvezel.

Projectleider Marcel Rijpstra; “We informeren de inwoners zoveel mogelijk over de mogelijkheden die ze hebben bij de verschillende telecomaanbieders die zijn aangesloten op het open netwerk en dat het plaatsen van de gratis aansluiting geen verplichtingen tot gevolg heeft. Wil men vast de aansluiting laten plaatsen om op een later moment pas een glasvezelabonnement af te sluiten, dan kan dat ook. Het is vooral belangrijk dat men begrijpt dat de aansluiting nu gratis is.”

Voorbereiding glasvezelaansluiting voor iedere woning

Om bij zoveel mogelijk woningen een aansluiting op het glasvezelnetwerk te maken, komt er vanaf maandag 10 oktober een medewerker langs om te kijken waar de aansluiting in de woning gemaakt mag worden. Inwoners zijn begin dit jaar al per post geïnformeerd en zullen de komende tijd meer informatie gaan ontvangen.

Glasvezel Informatiepunt  

DELTA Netwerk heeft een speciaal ingerichte ‘winkel’ geopend aan de Landstraat 16 in Delfzijl en aan de Dijkstraat 53 in Appingedam en is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Adviseurs staan daar bezoekers te woord om alle vragen te beantwoorden.

Informatieavonden
Graag vertelt DELTA Netwerk meer over de glasvezelcampagne, het aanbod en de aanleg tijdens de informatieavond. Iedereen is welkom en er is volop gelegenheid om vragen te stellen. De informatieavonden zullen plaatsvinden op:

 • Maandag 24 oktober, De Moarstee aan de D. Triezenbergstraat 32 in Stedum
 • Dinsdag 25 oktober, Eetcafé de Boerderij aan de Schoolweg 2 in Oosterwijtwerd
 • Donderdag 27 oktober, Hippolytushoef aan de Hippolytushof 2-23 in Middelstum
 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • cover play_circle_filled

  Lunchradio
  13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play