menu Home chevron_right
Eemsdelta

Ook Voedselbank Eemsdelta heeft normbedragen aangepast

Marcel Voorthuijsen | 1 oktober 2022

Vanwege de sterk gestegen kosten van levensonderhoud en de inflatie heeft de koepelorganisatie Voedselbanken Nederland besloten om de normbedragen voor het verkrijgen van een voedselpakket te verruimen. Zo ook de Voedselbank Eemsdelta.

Of men in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hangt af van hoeveel je maandelijks overhoudt voor eten en drinken. Eenvoudig gezegd werkt het zo: Men telt alle inkomsten op. En trekken daar vaste lasten vanaf. Denk daarbij aan huur/aflossing, gas, licht, ziektekostenverzekering, abonnementen, enzovoort. Er blijft dan een bedrag over voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager dan ons ‘normbedrag’?, Dán helpt de Voedselbank je graag.

Voorbeeld: Ben je alleenstaand en houd je minder dan € 300,- over voor eten en kleding? Dan kom je in aanmerking. Die € 300,- is ons normbedrag voor een alleenstaande zonder kinderen.

In de tabel zie je welk normbedrag voor jou geldt vanaf 17 september 2022. De normbedragen zijn per maand. De hoogte hangt af van de grootte van je gezin.

Meer info en een aanvraagformulier vindt men hier, of vraag de brochure aan: relatiebeheer@voedselbankeemsdelta.nl

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play