menu Home chevron_right
Agenda Tips

Op expeditie door Appingedam

Marcel Voorthuijsen | 1 mei 2023

De bibliotheek Appingedam organiseert op zaterdag 20 mei van 13.30 tot 15.00 uur een stadsexpeditie.

Kom zoeken naar stadsnatuur tijdens een expeditie

Ben jij ook zo benieuwd naar de natuur in de stad? Wat leeft er eigenlijk allemaal in de stad? Jan Langelaar, natuuronderwijzer en eigenaar van Leescafé Doemkes, neemt je mee op pad. We gaan op avontuur tijdens een wandeling en ontdekken bijvoorbeeld wat er langs het Damsterdiep te vinden is.

Gierzwaluw

Daarnaast kijken we ook omhoog: vanaf eind april is de gierzwaluw weer te zien in Appingedam. Deze bijzondere vogel nestelt zich graag in de oude binnenstad en trekt in augustus weer weg. Rients Faber, eigenaar van ’t Gouden Appeltje, vertelt je meer over de gierzwaluw.

Praktische informatie

De wandeling start om 13.30 uur vanuit de bibliotheek van Appingedam. Inloop vanaf 13.15 uur. We zijn rond 15.00 uur weer terug. Meedoen is gratis, ook als je geen lid bent. De wandeling is ongeveer 2 kilometer en geschikt voor iedereen die deze afstand kan lopen. Het is het leukst voor kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders. Opgave is verplicht en kan via: info@leescafedoemkes.nl

Kijk voor meer activiteiten op www.biblionetgroningen.nl/agenda/eemsdelta . Om mee te doen aan activiteiten in de bibliotheek hoef je geen lid te zijn!

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play