menu Home chevron_right
Agenda Tips

Open dag Groningse mbo techniekopleiding

Marcel Voorthuijsen | 2 maart 2023

Techniekopleiding Goflex zet op donderdag 9 maart in Groningen de deuren open voor jongeren en zij-instromers die belangstelling hebben voor een loopbaan in de installatie- of elektrotechniek. Technische mbo-opleidingen winnen snel aan populariteit, zo blijkt uit onlangs gepubliceerde cijfers van de MBO Raad. Dat is onder meer te verklaren door de goede loopbaanperspectieven en salariëring  die de installatiebranche biedt, mede als gevolg van de energietransitie.

De Goflex trainingslocatie in Groningen is niet de enige techniekopleiding die donderdag bezoekers ontvangt. Ook elders in het land openen opleidingsbedrijven in de installatie- of elektrotechniek de deuren voor belangstellenden. De landelijke open dag op 9 maart is een initiatief van de samenwerkende opleidingsbedrijven in de installatie- en elektrotechniek en Wij Techniek, het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche. Bezoekers kunnen kennismaken en praten met instructeurs en coaches over het de verschillende mogelijkheden en beroepen en het aanbod van opleidingen en specialisaties in de installatie- en elektrotechniek. Specialisaties in de installatietechniek zijn talrijk. Ze variëren van installatie van en onderhoud aan sanitaire en cv-installaties tot aan het werken met elektrotechnische of werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast zijn er zeer specifieke specialisaties als het werken met transportinstallaties of warmte- en koeltetechniek.

Innovatieve gereedschappen

Tijdens de open dagen zijn onder meer praktijklokalen te bezichtigen. Daarbij kunnen bezoekers kennismaken met innovatieve gereedschappen en technieken waar tegenwoordig mee gewerkt wordt. “Dat helpt belangstellenden ook om beter inzicht te krijgen in wat van installatiemonteurs wordt verwacht”, zegt Hans Haring, projectmanager Onderwijs van Wij Techniek. “Het vak wordt steeds moderner en complexer. Er komen meer verantwoordelijkheden en competenties kijken bij de vakgebieden in de installatie- en elektrotechniek.”

Het trainingscentrum van Goflex in Groningen ontvangt donderdag 9 maart bezoekers aan de Rouaanstraat 21. Belangstellenden zijn welkom van 14.00 tot 19.00 uur.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play