menu Home chevron_right
Evenementen

Opening foto-expositie Krewerd Cracks

Marcel Voorthuijsen | 2 mei 2023

Op zaterdag 29 april vond de officiële opening plaats van de foto-expositie Krewerd Cracks. Deze expositie met foto’s van beeldend kunstenaar Monique Goosens duurt nog tot en met 29 mei en vindt plaats in de Mariakerk in Krewerd.

In aanwezigheid van dorpsbewoners en andere genodigden verzorgde Susan Top, voormalig secretaris van het Groninger Gasberaad en kandidaat gedeputeerde voor Provinciale Staten Groningen de opening.

Scheuren tot in de ziel

Er spreekt verwondering uit haar werk. Vervreemding. Maar tegelijk ook schoonheid. Monique Goossens, kunstenares en fotografe uit Amsterdam, kwam op verzoek van de inwoners kijken in Krewerd. Ze gaf een artistieke draai aan de harde, koude, levenloze aardbevingsschade in het dorp. In de barsten en kieren, veroorzaakt door aardschokken, bracht Goossens kleine, tijdelijke kunstwerken aan. ,,Het materiaal in de kieren gluurt naar buiten, piept en puilt eruit, ontsnapt, komt vrij.’’

Monique: ‘Kunst kan pijn verzachten. Dat vinden de inwoners ook. Zij snakken naar een vleugje hoop.’

 Expositie Krewerd Cracks

29 april tot en met 29 mei
Mariakerk Krewerd
Dagelijks geopend van 10:00-17:00 uur
Vrij toegankelijk

De foto-expositie Krewerd Cracks is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van: Loket Leefbaarheid, Scholten Kammingafonds, Stichting ArchiScienza, Fonds Eemsmond en de gemeente Eemsdelta.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play