menu Home chevron_right
Eemsdelta

Overzicht nieuwbouwlocaties Delfzijl op woonbeurs (T)huis in Delfzijl

Marcel Voorthuijsen | 16 november 2022

De gemeente organiseert in samenwerking met woningcorporatie Acantus en de Belangengroep Versterking Zandplatenbuurt op zaterdag 26 november de woonbeurs (T)huis in Delfzijl. Op deze woonbeurs worden geen woningen verkocht maar worden alle nieuwbouwlocaties in Delfzijl gepresenteerd, waar de komende jaren huur- en koopwoningen gebouwd worden voor de bewoners van de Zandplatenbuurt. Vanwege de versterkingsopgave verhuizen zij naar een nieuwe woning op een andere plek in Delfzijl. Per locatie staat aangegeven hoeveel woningen er komen en wat de planning is.

Park Delfzicht

Het voormalige Delfzichtziekenhuis is inmiddels geheel verdwenen. Op de woonbeurs is het eerste stedebouwkundig ontwerp te zien van de nieuwe woonwijk ‘ Park Delfzicht’ . In de nieuwe wijk komen zowel koop- als huurwoningen.

Zandplatenbuurt

Voor de opgave om in totaal ongeveer 1.000 woningen te bouwen zijn veel locaties in Delfzijl gevonden. Dat zijn er echter niet genoeg. Daarom gaan we ook in de Zandplatenbuurt woningen bouwen. Waar en hoeveel, daar zijn nog geen besluiten over genomen. Dat wordt in samenspraak met de bewoners bepaald. Omdat er pas gebouwd kan worden nadat de woningen gesloopt zijn, is de Zandplatenbuurt de laatste locatie waar gebouwd wordt. Voor bewoners  die hier ook in de toekomst willen wonen betekent dit dus dat ze een tijd omringd zullen zijn door sloopwerkzaamheden. Ook kan het betekenen dat ze twee keer moeten verhuizen.

Zaterdag 26 november iedereen welkom

De woonbeurs is in de sporthal van de Brede School Noord aan de Waddenweg 4 in Delfzijl. Op vrijdag 25 november is de beurs alleen toegankelijk voor de bewoners van de Zandplatenbuurt. Op zaterdag 26 november is iedereen die interesse heeft in nieuwbouwlocaties in Delfzijl tussen 10.00 – 13.00 uur van harte welkom.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play