menu Home chevron_right
DelfSail 2024

Parkeren tijdens DelfSail

Pim Feijen | 11 juni 2024

Van donderdag 13 tot en met zondag 16 juni is in Delfzijl het maritieme evenement DelfSail. Naar verwachting zullen vele duizenden bezoekers op het maritiem evenement afkomen. Gemeente Eemsdelta en de DelfSail-organisatie adviseren daarom vooral met het openbaar vervoer te komen. Bewoners in de regio worden geadviseerd met de fiets te komen. Voor wie toch op de auto is aangewezen moet met diverse maatregelen rekening houden.

Parkeren met pendelbus

Er is ruime parkeergeleigenheid op de bezoekersparkeerterreinen P1 (Uitwierde) en P2 (Oostwierum). De parkeerterreinen staan met bewegwijzering aangegeven. Vanaf de parkeerterreinen rijden pendelbussen naar het evenemententerrein. De parkeerterreinen zijn geopend vanaf 10.00 uur (donderdag t/m zondag) en blijven geopend tot 30 min na sluiting van het evenement.

Centrum afgesloten

Het hele centrum is tijdens DelfSail vanaf 11.00 uur niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Uitzondering hierop zijn de bewoners en ondernemers met een doorrijontheffing.

Parkeren in centrum alleen met ontheffing

Tijdens DelfSail zijn de openbare parkeerplaatsen in het centrum van Delfzijl bedoeld voor centrumbewoners en ondernemers met een parkeerontheffing. De ontheffing is gekoppeld aan een kenteken.

Parkeerschijfzone uitgebreid

Er is alle DelfSail-dagen van 11.00 tot 02:00 uur een parkeerschijfzone van kracht in het volledige centrumgebied. Dit betekent dat er een blauwe parkeerschijf achter de voorruit moet liggen en de auto binnen twee uur verplaatst moet worden. Wanneer dit niet gebeurt is er het risico dat de auto wordt weggesleept.

Meer informatie over parkeren voor minder validen, genodigden en fietsen is te vinden op de website van Stichting DelfSail

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play