menu Home chevron_right
Agenda Tips

Pelgrimswandeling Appingedam op zondag 16 april

Marcel Voorthuijsen | 29 maart 2023

Op zondagmiddag 16 april om 14.00 uur organiseren het Leescafé Doemkes uit Appingedam en de de Stichting Pelgrimeren in Groningen een pelgrimswandeling in Appingedam. Deze speciale wandeling duurt 3 uur inclusief een bezoek aan indrukwekkende de Nicolaikerk en het Leescafé en de wandeling gaat verder langs het religieus erfgoed in Appingedam en heeft een lengte van 5 km.  Start en finish is bij het Leescafé aan het Gouden Pand 5a in Appingedam.

De kosten bedragen   € 4,- p.p. inclusief consumptie in het Leescafé en € 1,- is bestemd voor de Nicolaikerk. Online aanmelden is noodzakelijk op www.spig.nl  of in het Leescafe in Appingedam.

Vanaf  31 maart zal de etalage van het Leescafé aan het Gouden Pand in Appingedam vol liggen met materiaal over pelgrimeren en kunt u het materiaal gaan bekijken. Het Leescafé Doemkes is in oktober 2022 van start gegaan en is open op vrijdag en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.

Pelgrimeren is veel meer dan wandelen alleen. Onder leiding van een gidsen krijgt u ook een inkijkje in de cultuurhistorie en het religieus erfgoed. Pelgrimeren is al een eeuwenoud verschijnsel en de Stichting Pelgrimeren in Groningen heeft een eigentijdse vorm ontwikkeld met ook diverse werkvormen voor bezinning en spiritualiteit.

Op de website www.spig.nl staan verder 143 rondwandelingen van 8 km, 64 rondwandelingen van 21 km  en 8 meerdaagse arrangementen van 49 etappes van ca. 21 km per dag. De totale lengte bedraagt meer dan 3000 km in Groningen.  Alle wandelingen kunnen gratis gedownload worden inclusief de bijlagen over cultuurhistorie, bezinning en spiritualiteit.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Streektoal
    20:00 - 21:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play