menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Persoonlijk Cultuur Budget vernieuwd

Marcel Voorthuijsen | 30 november 2023

Het Persoonlijk Cultuur Budget (PCB) is een persoonlijk stimuleringsbudget voor alle kinderen/ jongeren van 4 t/m 18 jaar in de gemeente Eemsdelta. Ieder kind in Eemsdelta heeft recht op PCB en krijgt hiermee via IVAK 50% korting op het volgen van culturele lessen in Eemsdelta.

Wethouder De Jong: “We willen heel graag dat het aantal kinderen dat gebruik maakt van het culturele aanbod toeneemt en dat zij zich onderdompelen in cultuur.”
De wethouder heeft op dinsdag 21 december 2023 het vernieuwde PCB kaartje overhandigd aan twee enthousiaste leerlingen van Campus Eemsdelta Groningen, Bente en Rosalie.

Bente Geertsema, Rudolph Pabus Cleveringa, P1D: “Ik ben heel creatief. Ik teken en schilder graag en speel af en toe gitaar. Ik ga nu wel even kijken op de website naar lessen die worden geboden.” Rosalie Nijboer, Theda Mansholt, T1A: “Is er ook een toneelschool? Dat zou ik wel willen!”

Het PCB kan door ieder kind/ jongere/ ouder/ verzorger in de gemeente Eemsdelta worden aangevraagd, ook als er al culturele lessen worden gevolgd. Scan de QR-code op het PCB kaartje of volg de link in het bericht op het ouderportaal van school.

Daarnaast hebben alle lesaanbieders in Eemsdelta PCB kaartjes van IVAK ontvangen en kunnen deze aan hun leerlingen verstrekken. IVAK wil kunst & cultuur toegankelijk maken voor alle inwoners van Eemsdelta!

Wil je meer weten over het Persoonlijk Cultuur Budget? Kijk dan op via-ivak.nl/pcb

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    CountryFile
    12:00 - 13:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play