menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Petje af brengt bezoek aan Voedselbank

Marcel Voorthuijsen | 10 februari 2024

Petje af streeft naar gelijke kansen voor alle kinderen in Nederland zodat zij kunnen opgroeien tot bewuste, zelfstandige personen, die vanuit hun talenten actief bijdragen aan de maatschappij.

Om gelijke kansen te creëren, biedt Petje af kinderen (10-14 jaar) wekelijks een lokaal georganiseerd, praktijkgericht programma aan waardoor zij in aanraking komen met inspirerende rolmodellen en diverse werkvelden. Dankzij dit programma, waarin ook het gezin wordt betrokken, ontwikkelen kinderen (nieuwe) vaardigheden, een positief zelfbeeld en een beter perspectief voor de toekomst.

En in dat kader bracht een groep van zo’n 12 kinderen onder leiding van locatiemanager Toto Kellner, assistent locatiemanager Nick de Groot en een aantal begeleiders een bezoek aan de Voedselbank Eemsdelta aan de Waddenweg in Delfzijl. Na een voorstelrondje onder het genot van koffie/thee/fris en koek startte Jan van Heerde PR-man een korte presentatie over de Voedselbank daarbij aangevuld door coördinator Voedselveiligheid Hennie de Vries.

De kinderen hadden een grote winkelwagen vol met lang houdbare producten meegenomen. Na de presentatie volgde de rondleiding door de ‘winkel’, de koel- en vriesruimten en kwamen ze uiteindelijk in het grote magazijn. Daar mochten de kinderen hun meegebrachte producten sorteren op soort, tht-datum en vervolgens in het magazijn op de goede stelling neerzetten. De kinderen genoten zichtbaar van deze werkzaamheden voor de Voedselbank. En de vrijwilligers van de Voedselbank waren heel erg blij met de producten voor de klanten.

 
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play