menu Home chevron_right
Gemeente Eemsdelta

Platform Kansshop van Eemsdelta ontvangt subsidie

Marcel Voorthuijsen | 6 juli 2023

Eemsdelta krijgt subsidie toegekend uit het Innovatiebudget Digitale Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Goed nieuws, want hiermee kan de gemeente aan de slag met de doorontwikkeling van de Kansshop.

Naar een merkbaar en meetbaar verschil!

Samen met de gemeente Westerkwartier heeft Eemsdelta een aanvraag ingediend voor het project ‘Naar een merkbaar verschil!’. Voor inwoners met een laag inkomen of geldzorgen zijn diverse landelijke en gemeentelijke regelingen en voorzieningen van fondsen en stichtingen. Tussen de vele regelingen raken veel mensen het overzicht kwijt. Met stress en onnodig niet-gebruik tot gevolg. Eemsdelta en Westerkwartier vinden dat dit anders kan. We zijn daarom gestart met een digitaal platform: de Kansshop in Eemsdelta en de Potjeswijzer in Westerkwartier. Hierin worden zoveel mogelijk voorzieningen overzichtelijk en toegankelijk ondergebracht. Met de toegekende subsidie kunnen we de Kansshop verder ontwikkelen en nog gebruiksvriendelijker maken.

Wethouder Hans Ronde: ‘We vinden dat iedereen in Eemsdelta mee moet kunnen doen, daarvoor zijn meerdere potjes en regelingen. Als gemeente gaan we samen met verschillende maatschappelijke organisaties het gebruik hiervan zo veel mogelijk stimuleren. Wat daarbij helpt is het aanbod van producten en activiteiten op één plek aan te bieden. Met deze subsidie kunnen we de Kansshop verder ontwikkelen en zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken.’

In totaal zijn 14 van de 39 aanvragen bij het Innovatiebudget Digitale Overheid toegekend. Een hiervan is voor Eemsdelta en Westerkwartier, hier is de gemeente ontzettend blij mee!

Innovatiebudget Digitale Overheid

Met het innovatiebudget stimuleert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samenwerking innovatie tussen overheidsorganisaties. Het innovatiebudget ondersteunt de nieuwe manier van werken. Door te experimenteren, ruimte te geven aan nieuwe initiatieven en connecties aan te gaan met verschillende partijen.

Vragen over de Kansshop?

Mail dan naar kansshop@eemsdelta.nl of bel met het Sociaal Plein Eemsdelta via telefoonnummer (0596) 63 90 10. Het Sociaal Plein is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur. Meer informatie is te vinden op eemsdelta.nl/kansshop.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play