menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Podium plaats tijdens NK twirl voor Showteam Revolution Delfzijl

Marcel Voorthuijsen | 22 januari 2024

Tijdens het Nederlands Kampioenschap majorette/twirl, georganiseerd door de KNMO/NTSB, gehouden op 20 en 21 januari jl. wisten de dames en één heer van Showteam Revolution weer prima prestaties te leveren. Twintig van de achtentwintig leden hadden het afgelopen wedstrijdjaar voldoende punten behaald om tijdens de Provinciale Kampioenschappen door te stromen naar de landelijke.

Afgelopen weekend, reisden zij met hun leidinggevenden en supporters naar de topsporthal in Almere om hier hun routines op de wedstrijdvloer te laten zien. Voor het C team, bestaande uit 8 leden, waarvan de jongste 4 jaar is, was het al een prestatie op zich. Hun allereerste wedstrijd afgelopen seizoen plaatsten ze zich voor de Prov. Kampioenschappen en daar ook maar meteen voor het Nederlands Kampioenschap. Ze werden 8e  op het onderdeel team danstwirl jeugd 1! Destiny Habing behaalde in de categorie Danstwirl Jeugd 2 Basis een 12e plaats en werd 8e op het onderdeel danstwirl.

In de divisie Dans Junior basis werd Sara van der Veen 18e, Mancika de Leeuw 12e en Elise Oost 9e. Het duo Sara en Selin van der Veen wist een fantastische 5e plaats in de wacht te slepen. Het large team (A team) was zondagsmorgens aan de beurt. Hun routine met het thema ‘pesten’ werd bijna vlekkeloos uitgevoerd wat hen een tweede plaats op het podium opleverde! De leden zijn voor dit Kampioenschap getraind door hun leidinggevenden Brenda Lalkens en Janieke Knez. Op de website van de vereniging zijn de foto’s van dit succesvol weekend terug te vinden.

 
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play